![]() |
Göçmen Pilavı Tarifi
[/b] Malzemeler • 4 adet kuzu incik • 2 su bardağı pirinç • 3 çorba kaşığı tereyağı • 1 çorba kaşığı salça • 1 adet soğan • 4 su bardağı et suyu • 1 tatlı kaşığı nane • Karabiber, tuz Tarif Eti bir tencereye koyun. 6 su bardağı su ekleyip, yumuşayana kadar haşlayın. Eti sudan çıkarıp bir tabağa alın. Pirinci ayıklayıp yıkayın. 2 çay kaşığı tuz konmuş ılık suda yarım saat beklettikten sonra süzün. Bir tencerede yağı eritin, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyin. 1-2 dakika kavurduktan sonra et suyunu ilave edin. Kaynamaya başladığında pirinç ve tuzu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.