![]() |
Beli Kırık Tarifi
[/b] Malzemeler • 4 adet orta boy patlıcan • 300 gr köftelik kıyma • 1 adet soğan • 2 adet orta boy domates rendesi • 3?4 adet sivri biber • 1 çorba kaşığı domates salçası • 1 su bardağı su • 1?2 diş sarmısak • Tuz, karabiber, kekik Tarif Patlıcanlar kabukları alacalı soyularak tuzlu suda bekletilir. Bu arada kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kekik yoğurulur. Yoğurulan harçtan yuvarlak, yassı köfteler hazırlanır. Tuzlu sudan çıkarılan patlıcanlar tamamen koparılmadan enine 1 parmak kalınlığında dilimlere ayrılır. Hazırlanan köfteler patlıcan dilimlerinin arasına birbirinden kopmamasına dikkat edilerek yerleştirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.