![]() |
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi
[/b] Malzemeler • 0.5 kg. sarmalık yaprak • 4 tane orta boy soğan • 2.5 su bardağı birinç • Bir tutam maydanoz • 2 tane domates • 2 yemek kaşığı salça • 1 tatlı kaşığı biber salçası • Bir miktar (tuz, pul biber, karabiber, nane) • 2 su bardağı sıvıyağ Tarif Önce yapraklar sıcak suda sapları yumuşayana kadar haşlanır. Soğuk sudan geçirilir ve bekletilir. Bir tarafta soğanlar küçük küçük doğranıp yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Pirinçler yıkanıp ilave edilir ve biraz çevrilir. Sonra sırayla domatesler küçük küçük doğranıp ilave edilir ve karıştırılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.