![]() |
Tavuk Graten Tarifi
[/b] Malzemeler • 2,5 su bardağı haşlanmış ve küp biçiminde doğranmış tavuk eti • 1 su bardağı haşlanmış ve doğranmış mantar • 1/2 su bardağı haşlanmış ve küp biçiminde doğranmış havuç • 1 su bardağı haşlanmış ve küp biçiminde doğranmış patates • Tuz?karabiber Beşamel sos: • 2 yemek kaşığı tepeleme un • 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı • 1/2 lt süt( 2,5 su bardağı) • 1 yumurta?tuz?karabiber • 1 bardak rendelenmiş kaşarpeyniri (üstü için) Tarif 1. Bir kap içinde tavuk etleriyle sebzeleri karıştırın. Tuz ve karabiber serperek tatlandırın. 2. Ölçülü un, tereyağı ve sütle beşamel sos hazırlayın. 1 yumurta, tuz ve karabiber katıp karıştırın. Sosun 3/ 4? ünü tavuklu içle karıştırın. 3. Tavuklu içi, cam bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine kalan beşameli yayıp kaşarpeyniri serpin. Fırında üzerini kızartın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.