![]() |
Süt Tatlısı Tarifi
[/b] Malzemeler • 4 su bardağı süt, • 1 su bardağı irmik, • 1 çorba kaşığı mısır nişastası, • 1 çorba kaşığı şeker, • 125 gr. tereyağ, • 25 gr. ceviz. SERBETİ İÇİN: • 1,5 su bardağı şeker, • 1 çorba kaşığı limon suyu, • 1 su bardağı su. Tarif Sütü,irmiği,şekeri,mısır nişastasını ve tereyağını bir kapta koyulaşıncaya kadar kaynatın.Önceden yağlanmış olan tepsiye karışımı boşaltıp muntazam bir biçimde yayın.Ilıyınca baklava şeklinde kesin.Her baklava diliminin ortasına birer tane ceviz koyun.Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişmeye bırakın.Kızardıktan sonra fırından çıkartıp üzerine şerbetini dökün. Soğuduktan sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.