![]() |
Erzincan Çorba Tarifi
[/b] Malzemeler • 250gr. yağsız dana kıyması, • 2 çorba kaşığı un, • 2 adet soğan, • 2 çorba kaşığı sıvı yağ, • 1 çorba kaşığı salça, • 1/2 su bardağı erişte, • 2 diş sarmısak, • 2 su bardağı yoğurt, • 1 tatlı kaşığı kuru nane, • 2 adet etsu tablet, • Tuz, karabiber. Tarif Kıymaya karabiber ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyip, yoğurun. Nohut gibi köfteler hazırlayın. Sıvı yağda, doğradığınız soğanları hafifçe kavurun. Salçayı ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Etsu tabletlerini atın. Kaynayınca köfteleri unlayıp içine atın. 5-6 dakika pişirin. Erişteyi ekleyin. Sarmısakları dövüp, yoğurda ilave edip iyice çırpın. Çorbaya yavaş yavaş ekleyin. Karıştırarak 2-3 taşım kaynatıp, ateşten alın. Üzerine yağda kızdırılmış nane döküp, servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.