![]() |
Zeytinli Ekmek Tarifi
[/b] Malzemeler • 25 gr taze maya • 200 ml sıcak su • 1/2 kg elenmiş un • Zeytin yağı • 150 gr siyah zeytin • 1 tane orta boy soğan • 1 tutam tuz Tarif Mayayı sıcak suda eritin. Una tuz ve yağı karıştırın ve sulandırılmış mayayı ekleyin. 10-15 dakıka azar azar un ve su ekleyerek yoğurun. Hamura zeytin ve soğan ekleyip tekrar yoğurun ve hamuru rulo haline getirin. Derin bir kaseye zeytin yağını doldurun ve rulo haline getirilmiş olan hamuru bu yağın içine sokup çıkarın. Yağlanmiş hamuru kalın bir örtü ile örtüp, sıcak bir yerde yaklaşık 1 saat bekletin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.