![]() |
Selanik Usulü Dana Fırın Tarifi
[/b] Malzemeler • 3 kg`lik kemigi çikartilmis dana küregi • 3 çorba kasigi tereyagı • 1 çorba kasigi zeytinyagi • 2 dis ince kiyilmis sarmisak • 1 adet limon ve portakal kabugu rendesi • 2 çorba kasigi limon suyu • 2 çorba kasigi portakal suyu • 1 defne yagragi (ufalanmis) • 1 ve 1/4 su bardagi su • 1 adet kesme seker Tarif Eti yikadiktan sonra üstünü yer yer yarip içine sarmisak parçalarini yerlestirin. Her yerini tuz ve karabiberin yarisiyla ovup üstüne limon ve portakal kabugu rendesi serpin. Eti rulo biçiminde sikica sarip bir mutfak ipiyle baglayin. Büyük boy tencereye tereyagi ve zeytinyagini koyup eritin. Yag kizinca eti koyup büyük bir çatalla döndüre döndüre çevirerek yaklasik 10 dakika her yani pembelesinceye kadar kizartip atesten indirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.