![]() |
Erikli Poğaça
Malzemeler: 4 su bardağı un 1 paket hazır Instant maya 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 çay kaşığı tarçın 1 yumurta 50 g margarin 1,5 çay bardağı ılık süt İçi için: 1 yumurta akı, Yarım çay bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı ahududu likörü, 12 adet mürdüm eriği Üzeri için: 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı süt Pişirme Süresi: 30 dakika 6 Kişilik Hazırlanışı: Mayayı unun üzerine döküp karıştırın. Toz şeker, şekerli vanilin, tarçın, yumurta, margarin ve sütü ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 35-40 dakika dinlendirin. İçi için: Yumurta akını şeker ve likörle karıştırın. İçine erikleri ince dilimleyip karıştırın. Hamuru 1 cm kalınlığında açın. Üzerine erikli karışımı yayın. Rulo şeklinde sarın. 2 cm eninde dilimler kesip 27 x 22 cm ölçülerindeki tepsiye yan yatırarak aralıklı sıralayın. Yumurta sarısını sütle çırpın ve üzerine sürün. 15 dakika dinlendirip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.