![]() |
Yeni Baharlı Karnıyarık Tarifi
[/b] Malzemeler • 4 adet patlıcan • 250 gr kıyma • 1 bas soğan • 2 adet yesil biber • Domates • 1 tutam maydanoz • 1 yemek kasığı salça • 3 dis sarımsak • Tuz ve karabiber • 2 yemek kasığı sıvı yağ • Yeni bahar • Reyhan Tarif Patlıcanlar çizgili soyulur ve fırça ile üzerlerine sıvı yag sürülür. bir iki yerinden delinerek alüminyum kagıda sarılarak 250 derece fırına konulur onlar orada piserken orta boy bir tencereye kıyma konulur kısık ateste kıyma suyunu çekene kadar pisirilir. Sonra yağ eklenir biraz karıstırıldıktan sonra sogan eklenir soğan pişerken biberler eklenir pişmeye bırakılır bu harç pisince salça, maydanoz ve sarımsak eklenir. En son olarak domates konur. Domatesler suyunu çekince tuz karabiber yeni bahar eklenir son olarak`da reyhan konduktan sonra atesten indirilir. Fırında pismis patlıcanlar folyodan çıkarılır ortaları yarılır ve harç içine konur daha sonra tencereye salçalı su eklenir ve orta ateste pisirilerek servis edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.