![]() |
Bonfileli Şehriye Taratoru
Malzemeler: 1.5 su bardağı arpa şehriye 3 çorba kaşığı mayonez 1 su bardağı yoğurt 4 diş sarmısak 100 gr. ceviz içi 1 çorba kaşığı nane 1 çorba kaşığı fesleğen 1 tatlı kaşığı sumak 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Bonfile İçin: 4 dilim bonfile, 2 adet çarliston biber, 1 çay kaşığı biberiye, 2 yemek kaşığı tereyağı, Tuz, karabiber. Pişirme Süresi: 60 dakika 6 Kişilik Hazırlanışı: Bir tencereye 6 su bardağı su koyup kaynatın. Tuz atıp şehriyeyi ekleyin. Hafif diri kalacak şekilde 6 dakika haşlayıp, süzün. Bir kasede yoğurt, mayonez, dövülmüş sarmısak, ceviz içi ve tuzu karıştırın. Şehriyeyi, naneyi, fesleğeni ve sumağı ekleyip karıştırın. Buzdolabında biraz dinlendirin. Taratoru servis tabağına alıp, üzerine zeytinyağı gezdirin. Bonfile ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.