![]() |
Kestaneli Savarin Tatlısı Tarifi
[/b] Malzemeler • 2 tepeleme su bardağı un • 1 tepeleme yemek kaşığı yaş maya • 1,5 kahve fincanı ılık süt • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı veya margarin • 2 adet yumurta Bir fiske tuz • 1 tepeleme yemek kaşığı pudraşeker Şurubu; • 3 su bardağı tozşeker • 2,5 su bardağı su • 1 yemek kaşığı limon suyu • 1 yemek kaşığı rom veya likör Süslemek için; • 500 gr kabuklu kestane ( kabuğu çıkarılmış olarak 2,5 su bardağı) • 1 bardak su Yarım bardak tozşeker • 1 çay kaşığı vanilya • 1 bardak krem şantiy • 2?3 adet mandalina • 1 kahve fincanı kayısı marmeladı Tarif 1. Bir kabın içine unu eleyin. Mayayı, ılık süt katarak unun ortasında ezin, biraz un katıp koyulaştırın. Üzerini kalan unla kapatın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.