![]() |
Tavuklu Yufka Böreği Tarifi
[/b] Malzemeler 3 adet yufka 1/ 2 su bardağı sıvıyağ ( yarı yarıya eritilmiş de olabilir margarin de olabilir) 1 kahve fincanı su 1 yumurta Tavuklu iç: 1,5 su bardağı, haşlanmış ve ince ince doğranmış tavuk gögsü 1,5 su bardağı, küp şeklinde doğranmış ve kızartılmış patates 1 su bardağı küçük parçalar halinde doğranmış yeşil biber 2 orta boy domates( kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılarak küçük parçalara kesilmiş ) 1/ 2 su bardağı haşlanmış bezelye 2?3 yemek kaşığı sıvıyağ tuz?karabiber Tarif 1. Tavuklu iç malzemelerini bir kapta karıştırın. Yeterince tuz, karabiber ve sıvı yağ katın. 2. Yufkaları keserek dört eşit parçaya ayırın. Her bir yufkanın üzerine 2-3 yemek kaşığı su gezdirin. Yufkaların geniş ucuna 2-3 yemek kaşığı iç koyup kenarlarını üzerine çevirerek, üç parmak eninde, yassı biçimde sarın. 3. Börekleri yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp, 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.