![]() |
Sarıyer Tatlısı Tarifi
[/b] Malzemeler • 2 teoeleme su bardağı un • 125 gr tereyağı veya margarin • 1 adet yumurta sarısı • 1 yemek kaşığı eritilmiş yağ Yarım yemek kaşığı sirke Yarım çay kaşığı tuz Açmak için; • 1 kahve fincanı zeytinyağı • 1 çay bardağı un İçine; • 1 su bardağı kıyılmış ceviz Şurubu; • 2,5 su bardağı tozşeker • 1,5 bardak su • 1 yemek kaşığı limon suyu Tarif 1. Elenmiş unun ortasına yumurta sarısı, 1 kaşık eritilmiş yağ, sirke ve biraz tuz koyun; 1/2 bardak ılık su katarak yoğurun. İyice özleştirip, 3 cm çapında silindir biçiminde yuvarlayarak uzatın ve 14 parçaya bölün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.