![]() |
Kuzu Tandır Tarifi
[/b] Malzemeler • 1/2 Limon • Tuz, Karabiber, Kekik • 2 orta boy soğan (250 gr.) • 1,5 kg. kemikli kuzu eti (tek parça halinde) • 1 çorba kaşığı salça •1 çorba kaşığı yoğurt Tarif Ön hazırlık olarak soğanı rendeleyin. Rendelenmiş soğanı tuz, karabiber, kekik ile birlikte etin içine ve dışına sürün. Eti buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin. Fırınınızı 220 dereceye getirip ısıtın. Dinlenmiş eti buzdolabından çıkarın. Genişçe bir tencereye yaklaşık 1 su bardağı su koyun. Eti tencereye koyun ve tencerenin kapağını sıkı sıkıya kapatın. Tencereyi harlı ateşe koyup suyu bir taşım kaynatın. Ateşi kısın, eti yaklaşık 20 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alın. Eti tencereden çıkartıp, alın. Salça ile yoğurdu küçük bir kapta karıştırın. Etin üzerine fırça ile sürün. Eti bir fırın tepsisine yerleştirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.