ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Chardonnay 2007 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256737)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 01:12 PM

Chardonnay 2007
 

Adı :SarafinChardonnay Kategorisi :SekBeyaz ŞarapBölgesi :Saroz yöresiÜzüm Çeşidi :Chardonnay Üretim Yılı :2007***** Oranı :Alc. %13,9Şişe Hacmi :750 ml
Chardonnay üzümleri sıkıldıktan sonra elde edilen şıra, tortularıyla birlikte fermantasyonunu Fransız meşe fıÇılarda tamamlayarak şaraba dönüşüyor. Buttery tabir edilen, kadifemsi akıcılığa sahip. Bu özelliği malolaktik fermantasyon metodundan kaynaklanıyor. Beyazların kraliÇesi olarak bilinen, Fransa-Bourgogne kökenli bu üzümün akıcı, dolgun ve güÇlü yapısı var. Sarafin Chardonnay, fermantasyon ve eskime süresiyle birlikte toplam 12 aylık serüveninin sonunda, zengin bir buke ve kompleks bir yapı kazanıyor. Uygun saklama koşullarında rekolte tarihinden itibaren 5-6 yıl bekletilebiliyor. Krema soslu beyaz etler, beyaz soslu balıklar, deniz mahsullü/kremalı ve peynir soslu makarnalarla servis edilebilir. Servis sıcaklığı: 11 derece olarak tavsiye ediliyor. 1999 yılında bu yana Çeşitli uluslararası yarışmalarda kazanılmış 12 madalyası var.
Vinalies Internationales 2007
Gümüş Madalya (Fransa)
Chardonnay du Monde 2006
Bronz Madalya (Fransa)
Vinalies Internationales 2005
Gümüş Madalya (Fransa)
Vinalies Internationales 2004
Gümüş Madalya (Fransa)
Chardonnay du Monde 2004
Bronz Madalya (Fransa)
Chardonnay du Monde 2003
Gümüş Madalya (Fransa)
Ljubljana Şarap Yarışması 2003
Altın Madalya (Slovenya)
Chardonnay du Monde 2002
Bronz Madalya (Fransa)
Challenge International du Vin 2001
Gümüş Madalya (Fransa)
Vinalies Internationales 2001
Gümüş Madalya (Fransa)
Challenge International du Vin 2000
Bronz Madalya (Fransa)
Selection Mondiale 2000
Jüri özel ödülü (Kanada)
Vinalies Internationales 1999
Gümüş Madalya (Fransa)


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.