![]() |
Kuymak (Mıhlama)
Malzemeler: 1 su bardağı mısır unu 100 gr. Trabzon tereyağı 150 gr. Trabzon İmansız peynir 1 su bardağı sıcak su Pişirme Süresi: 15 dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Tereyağını tencereye koyun. Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağı ile kavurun. Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın. Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın. Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. Piştikten sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.