![]() |
Mantarlı Dil Balığı
Malzemeler: 8 adet dil filetosu 200 gr. mantar 2 yumurta 1/2 limon brandy sek beyaz şarap sarımsak biberiye zeytinyağı tuz, karabiber Pişirme Süresi: 30 Dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Balık filetolarını yıkayıp kurutun. Mantarları iyice temizledikten sonra ince ince dilimleyin ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Bir tencerede balıkları, yarım bardak şarabı ve bir kadeh brandyyi koyun. Bir diş sarımsak, bir bağ biberiye, tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Balıkları çıkarın ve mantarların yanına ekleyin. Sıcak tutun. Öte yanda balığın piştiği sosu süzüp, yüksek ateşte kaynatın. Kıvamı biraz koyulaşmalı. Ateşi kısıp yumurtaların sarısını, dört kaşık zeytinyağı ve birkaç damla limon suyunu ekleyin ve süratle karıştırarak pişirin. Yumurtalar karışıma dağıldığında ocaktan alın. Filetoları, mantarlarla beraber bir tabağa yerleştirin ve sosu üzerine dökerek servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.