![]() |
Ev Usulü Künefe
* İçindekiler: 250gr tuzsuz peynir 300gr kadayıf 200gr tereyağı 3 su bardağı toz şeker 2.5 su bardağı su yeşil fıstık Hazırlanışı: Tereyağı hafif eritilip kadayıflar iyice yağlanır, küçük parçlara koparılır. İkiye eşit parçaya bölünür kadayıf. Tepsinin altına arısı döşenir. İçine dil peynirleri eşit oranda yayılır. Diğer parça üstüne kapatılır. İyiyce elle bastırılır. 1700 fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Şeker ile su kaynatılıp soğutulur. Şurup soğuk tatlı sıcakken (aman dikkat işin sırrı bu) buluşturulur. Tatlı şurubu çekene kadar bekletilir. Yeşil fıstıkla süslenip sıcakken afiyetle yenir. Kaynak: birtabak.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.