ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zeytinyağlı Sebzeli Biber Yemeği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256654)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 01:26 PM

Zeytinyağlı Sebzeli Biber Yemeği
 

Malzemeler:

1 adet patlıcan

3-4 adet kabak

2 adet kırmızı biber

1 adet sarı biber

1 adet yeşil biber (dolmalik)

2 adet soğan

4 orta boy domates
3 diş sarmısak

1 çay bardağı zeytinyağ
Tuz, karabiber

1 adet kesme şeker
1/2 demet kıyılmış maydanoz
1/2 demet fesleğen
















Pişirme Süresi:

15 Dakika

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Patlicani alaca biciminde soyup 1 cm. kalinliginda halka seklinde dograyin. Tuzlu suda 15 dakika bekletin.
Kabak ve biberleri halka seklinde dograyin. Soganlari kup seklinde kesin. Domateslerin kabuklarini soyup ufak ufak dograyin. Sarmisaklari da ayiklayip kucuk kucuk kesin.
Bir tencerede zeytinyagini hafifce kizdirdiktan sonra suyunu iyice sikip kuruladiginiz patlican, kabak, biber, sogan ve sarmisagi ekleyip hafifce kavurun.
Domates, tuz, karabiber ve sekeri ilave edip atesin altini hafifce kisarak sebzeler yumusayip yaginda kalana kadar pisirin. Eger suyu kalmamissa 1/2 cay bardagi ilik su ilave edebilirsiniz. Ocaktan indireceginize yakin maydanoz ve feslegeni de ilave edip 5 dakika daha pisirin.
Zeytinyagli karisik sebzeli biber yemegini ilik veya soguk olarak servis yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.