![]() |
Soğuk Sebze Çorbası (Gazpacho)
Malzemeler: 250 gr. domates 4 adet sivri biber 3 diş sarımsak 250 gr. salatalık 5 çorba kaşığı zeytinyağo 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi 150 gr. bayat ekmek içi 1,5 su bardağı su 1/2 çay bardağı çiğ krema tuz Pişirme Süresi: 20 dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: İspanyol mutfağının, dünyaca ünlü çorbası "Gazpachoyu", yapımı kolay olan bir soğuk sebze çorbasıdır. Bayat ekmek içini su ile ıslatıp sıkın.Blendıra koyup karıştırmaya başlayın.Önce zeytinyağını arkasından 1,5 bardak suyu yavaş yavaş ekmeğe yedirin.Sonra sırası ile sivri biberi, salatalığı, domatesi, sirkeyi, tuzu, blendıra atıp karıştırmaya devam edin.Malzeme tamamen pürüzsüz,homojen bir hal aldığında, blendırı kapatıp, içindeki karışımı kaselere pay edin.(Çorbanın kıvamını, isteğinize göre su eksiltip, arttırarak ayarlayabilirsiniz.) Çorbamız hazır. Lira şeklinde keseceğiniz, ince salatalık dilimleri, tranş limon, dal maydanoz ve çırpılıp köpürtülmüş çiğ krema ile süsleyip servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.