ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Tatlı - Ekşi Tavuklu Pirinç Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256554)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 01:43 PM

Tatlı - Ekşi Tavuklu Pirinç Böreği
 

Malzemeler:

3 adet tavuk budu

1?5 yemek kaşığı margarin

1 adet soğan

1 su bardağı tavuk suyu

1 adet yumurta

1 su bardağı Yoğurt

3 adet safran teli (suda eritilmiş)

tarçın

1 su bardağı yasemin kokulu pirinç

50 gr kayısı (15 dakika soğuk suda bekletilmiş)

tuz, karabiber
















Pişirme Süresi:

45 dakika

6 Kişilik







Hazırlanışı:

Soğanı doğrayın. Bir yemek kaşığı margarini eritip tavukları ve soğanı, tavuk yumuşayıp soğan pembeleşinceye kadar kavurun. Tavuk suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip kaynatın. Tavuk suyu kaynadıktan sonra ateşi kısıp 45 dakika kısık ateşte pişirin. Tavuk suyunu ayrı bir kapta saklayın. Pişmiş tavukları temizleyip büyük parçalara ayırın. Yumurtayı yoğurt ile karıştırın. Safranlı suyu, tarçını ekleyip, tuz, biber koyun. Tavukların üzerine döküp 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Pirinci yıkayıp süzdükten sonra tuzlu suda 10 dakika pişirin. Pirinci süzüp, ılık su ile yıkayın.
Tavuğu yoğurt sosundan çıkarıp ayrı bir kaba alın. Pirincin yarısını yoğurtlu sosa karıştırın. Yoğurtlu pirinçli karışımı yağladığınız fırın kabına koyun. Üzerine tavuk parçalarını dizip en üste, kalan pirinci ekleyin. Üzerine kıyılmış kayısıları serpiştirin. Tavuk suyunu böreğin üzerine dökün. Alüminyum folyo ile kapatın. 45 dakika 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.