![]() |
Burma Tatlı
Malzemeler: 1 yumurta 1 çay bardağı zeytinyağı 2 çay bardağı süt 1 ceviz büyüklüğünde tereyağı (erimiş) 1/2 çay kaşığı tuz alabildiği kadar un açmak için nişasta 3 kase dövülmüş fındık 1/2 kg. tereyağı Şerbeti için: 1 kg. şeker 1.5 kg. su 1/2 limon suyu Pişirme Süresi: 100 dakika 8 Kişilik Hazırlanışı: Malzeme karıştırılır, yumuşak bir hamur yapılır (kulak memesi yumuşaklığında) 18 parçaya ayrılır. Her hamur nişasta ile açılır. İkiye katlanır. Üzerine fındık serpilir. Oklavaya sarılarak büzülür, kesilerek tepsiye yerleştirilir. Üzerine kızdırılımış tereyağı dökülür. orta hararetli fırında pişirilir. Sıcaklığı azalınca üzerine ılık bal dökülür. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.