![]() |
Mantar Soslu Hindi
Malzemeler: 4 hindi baget 10-15 mantar 3 sivribiber 4 domates 2 soğan 2 çorba kaşığı sıvıyağ yarım su bardağı su tuz, karabiber Marinat İçin: 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı hardal 1 çay kaşığı karabiber, pulbiber 4-5 diş sarımsak 1 tutam tuz Pişirme Süresi: 30 dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Marinatı hazılamak için sarımsakları soyup ezin. Zeytinyağı, sarımsak, kekik, hardal, pulbiber, karabiber, ve tuu büyük bir kasede karıştırın. Hindi butlarını karışımın içine yerleştirip yarım saat marine edin. Mantarları iyice yıkayıp kurulayın ve ince ince dilimleyin. soğanları kıyın, sivribiberleri temizleyip doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğayın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Soğanı ilave edip sote edin. Sivribiber ve domatesi ekleyip kavurun. Tuz ve karabiber serpin. Mantarları ve suyu ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin. Hindi bagetleri marinattan çıkarıp ızgarada iki taraflı kızartın. Servis tabağına alıp mantarlı sos eşliğinde servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.