![]() |
Hindistan Cevizli Şekerpare
* İçindekiler: Malzemeler: 200 gr. margarin yarım çay bardağı sıvıyağ 3 çorba kaşığı irmik 3 çorba kaşığı pudra şekeri 3 yumurta hindistan cevizi yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya Aldığı kadar un Şerbeti: 5 su b. su 5 su b. şeker, çeyrek limonun suyu Hazırlanışı: Yapılışı: Yumuşamış margarini ve sıvıyağı karıştırıp içine yumurtayı birisinin sarısını ayırarak koyun. Daha sonra pudra şekeri, irmiği ve hindistan cevizini koyun. Ununu yavaş yavaş koyun zira yumuşak bir hamur olması gerekiyor. Hamurun kıvamı biraz sert olursa şekerpareniz sert olur ve içine şerbet geçmez. Hamuru meydana getirdikten sonra tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısını sürün ve fırına verin. Üzeri kızarınca çıkarın 2-3 dk bekleyin ve sıcak şerbeti dökün. Unutmayın ikisi de sıcak olacak. Soğuyunca üzerine de hindistan cevizi gezdirebilirsiniz. *Bu malzemeden 2 tepsi çıkmaktadır. 4-6 kişilik aileler için yarısı yapılır. Kaynak: birtabak.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.