![]() |
İspanak Ve Pirinç Pilavı
4 Kişilktir. Malzemeler: 1. ½ Bardak extra saf zeytin yağı 2. 1 Büyük soğan (iyice doğranmış) 3. 1 Büyük pırasa (temizlenmiş ve iyice doğranmış) 4. 1 Rezene (temizlenmiş ve iyice doğranmış) 5. 2 Diş sarımsak (iyice doğranmış) 6. 1 Bardak pirinç 7. Yarım kilo taze ıspanak (temizlenmiş,kabaca doğranmış) 8. 3-4 orta boy damla sakızı kristali 9. Tuz ve karabiber 10) Yarım bardak doğranmış taze dereotu 11) Yarım bardak doğranmış yabani rezene 12) 1 Tutam taze rendelenmiş Hindistan cevizi 13) 1 limonun suyu 14) 125Gr. Yunan Feta peyniri Hazırlanışı: 1)Büyük bir tencerede ¼ bardak oranındaki zeytin yağında soğan,pırasa,rezene ve sarımsak ilave edilerek orta ateşte 10-12 dak.pişirilir.Üzerine pirinci ekleyip 1-2dak karıştırın. 2)Ispanağı az az ilave edin söndükçe tamamını tencereye koyun başka şekilde tencereye koyun başka şekilde başka şekilde tencereye sığmayabilir.Tuz serpiştirin.Damla sakızı kristallerini karıştırın.Bunlar ısıyla eriyecektir.1 bardak su ilave edin.Üzerini bir kapakla örtün ve 40 dakika arada bir karıştırmak suretiyle pişirin.Daha fazla su ilave edilebilir eğer gerekliyse.Dereotu ve Hindistan cevizinide ekledikten sonra bir 20 dakika daha pişirin.Ispanak tüm suyu çekmiş ve pirinç yumuşamış olmalı.Tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra üzerine 1 limon sıkın ve kalan zeytin yağını koyun. 3)Ispanaklı pilavı bir tabağa dökün ve üzerine 2 dilim feta peyniri yerleştirin.Limon dilimleri ile süsleyin ve sıcak veya oda sıcaklığında servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.