![]() |
Sarmısaklı Yoğurtlu Makarna
* İçindekiler: Makarna Yoğurt Sarmısak Su Tuz Hazırlanışı: Makarnalar önce haşlanır iyice yumuşak hale gelir. Normalden biraz daha fazla haşlamakta fayda var. Haşlarken suyun içine tercihen tuz ve zeytinyağı koymayı unutmayın birbirine yapışmamalı. Tel tel olmalı makarnamız. Sarmısaklar dövülür yoğurdun içine karıştırılır biraz daha tuz ilave edilip yoğurt sosu karıştırılarak hazırlanır. Makarnalar süzüldükten sonra bir kaba boşaltılır. İçerisine biraz daha zeytinyağı dökülüp karıştırılır iyice. Üzerineyse sosumuz gezdirilir. Sosun üzerine ben pul biberle süsleme yaptım siz başka birşeyle yapabilirsiniz. Hadi afiyet olsun! Kaynak: birtabak.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.