![]() |
Kremalı Patates Salatası
Malzemeler: 750 gr patates, ovarak yıkanmış Tuz Sos: 150 ml krema 2 yemek kaşığı kapari, durulanıp süzülmüş 4 taze soğan, ince kıyılmış 1/2 çay kaşığı limon suyu Taze çekilmiş karabiber Süslemek için: 4-8 taze soğan, püskül halinde kesilmiş 1 yemek kaşığı doğranmış taze nane Pişirme Süresi: 35 dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: 1 Porsiyon: 240 kalori. Patatesleri tuzlu suda bir taşım kaynatın. Daha sonra 15-20 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu sırada taze soğanların yeşil kısımlarını püskül yaparak kesin ve buzlu su dolu bir kasede en az 30 dakika bırakın. Sosu hazırlayın: Bütün malzemeleri tuz ve biberle birlikte bir kapta karıştırın. Patatesleri süzün. Hafif çe soğumasını bekleyip kabuklarım soyun ve küp küp kesin. Patatesleri hâlâ sıcakken sosm içine koyup iyice soğumasını bekleyin. Patates salatasını taze soğan püskülleri ve doğranmış nanelyle süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.