![]() |
Köy Usulü Tavuk Dolma
* İçindekiler: Orta boy tüm tavuk Orta boy iki adet kuru soğan Tuz,birer tatlı kaşığı biber salçası,kuru nane,kuru fesleğen Kara biber,pul biber Su Hazırlanışı: Tavuk bütün olarak temizlenir.Kuru soğanler ince halka doğranır.Salça ve baharatlarla iyice ovulur.Tavuğun içine doldurulur.Açık kısım ya kürdanla veya yorgan iğnesi iplikle dikilir,kapatılır.Tavuk tencereye yüzükoyun yerleştirilir.Tecere tavuğun yarısına kadar su ile doldurulurKaynayınca tencerenin altı kısık ateşe ayarlanır,tavuk kemiklerinden kolayca ayrılıncaya kadar pişirilir.Bu arada suyuda bitmiştir.İstenilen bir pilavın (Sade pişmiş bulgur veya pirinç)üzerine tavuğun içindeki soğanlı iç yayılır,üzerine tavuk etleri konur,çoban salata ve ayranla servis edilir.Pilavla yapılandan daha kolay ve lezzetli bir ana yemek hemde tek çeşit olarak yenir. Kaynak: birtabak.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.