ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Vişne Soslu Ayva Benyesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256433)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 02:03 PM

Vişne Soslu Ayva Benyesi
 

Malzemeler:

Bulamaç sos için malzeme:

180 gr. un

185 ml. süt

30 gr. rafine yağ

2 adet yumurta sarısı

2 adet yumurta beyazı

50 gr. tozşeker, az tuz

Yumurta beyazı ve şeker hariç diğer malzemeleri çukur bir kabın içinde karıştırarak birbirine yedirin. Çok karıştırmayın ki hamur özleşmesin. Sosu kullanacağınıza yakın yumurta beyazını ayrı bir kabın içinde biraz tozşeker ve yarım limon suyu ekleyerek kar haline gelinceye kadar çırpın ve ağır ağır sosa yedirin.

Vişne sos için malzeme:

150 gr. vişne püresi

1 çay fincanı vişne suyu

100 gr. toz şeker

1/2 limon suyu Varsa 1 çorba kaşığı glikoz

Malzemelerin tümünü ağır ateşte kaynatıp, soğutun. Sosunuz hazır olacaktır.
















Pişirme Süresi:

30 dakika

4 Kişilik







Hazırlanışı:

İri bir ayvayı soyup, posasını çıkarın. Limonlu suda 5 dk. haşlayın. Soğuyunca 4 yuvarlak parçaya ayırın. Üzerine pudra şekeri serpin. Hazırladığınız bulamaç sosun içine bir çatal batırıp, kızgın rafine yağda hafif pembeleşinceye kadar kızarttıktan sonra bir peçeteye koyun. Yağı süzülünce süsleyip, vişne sosunu tabağın dibine dökün. Ve ayvayı üzerine oturtup, krem şanti ile süsleyin. Toz yeşil fıstık ve pudra şekeri serpip servise sunun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.