![]() |
Vişne Soslu Ayva Benyesi
Malzemeler: Bulamaç sos için malzeme: 180 gr. un 185 ml. süt 30 gr. rafine yağ 2 adet yumurta sarısı 2 adet yumurta beyazı 50 gr. tozşeker, az tuz Yumurta beyazı ve şeker hariç diğer malzemeleri çukur bir kabın içinde karıştırarak birbirine yedirin. Çok karıştırmayın ki hamur özleşmesin. Sosu kullanacağınıza yakın yumurta beyazını ayrı bir kabın içinde biraz tozşeker ve yarım limon suyu ekleyerek kar haline gelinceye kadar çırpın ve ağır ağır sosa yedirin. Vişne sos için malzeme: 150 gr. vişne püresi 1 çay fincanı vişne suyu 100 gr. toz şeker 1/2 limon suyu Varsa 1 çorba kaşığı glikoz Malzemelerin tümünü ağır ateşte kaynatıp, soğutun. Sosunuz hazır olacaktır. Pişirme Süresi: 30 dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: İri bir ayvayı soyup, posasını çıkarın. Limonlu suda 5 dk. haşlayın. Soğuyunca 4 yuvarlak parçaya ayırın. Üzerine pudra şekeri serpin. Hazırladığınız bulamaç sosun içine bir çatal batırıp, kızgın rafine yağda hafif pembeleşinceye kadar kızarttıktan sonra bir peçeteye koyun. Yağı süzülünce süsleyip, vişne sosunu tabağın dibine dökün. Ve ayvayı üzerine oturtup, krem şanti ile süsleyin. Toz yeşil fıstık ve pudra şekeri serpip servise sunun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.