ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Peynirli Dana Eti (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256428)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 02:04 PM

Peynirli Dana Eti
 

Malzemeler:

4 parça dana pirzolası

4 yemek kaşığı zeytinyağı

İnce ince doğranmış 1 küçük kırmızı biber

1 orta boy kıyılmış soğan

1 ince doğranmış kereviz kökü

1 çay kaşığı Sarmısak Sosu

250 ml. tavuk suyu

1 yumurta

1 yemek kaşığı domates salçası

1/2 kg. soyulmuş domates

1 çay kaşığı toz şeker

1/4 bardak Un

2/3 bardak dolusu ufalanmış bayat ekmek

2 yemek kaşığı tereyağı

1,5 bardak dolusu Mozzarella peyniri

2/3 bardak rendelenmiş Parmesan peyniri

Maydonoz, tuz, karabiber, kurutulmuş reyhan yaprağı
















Pişirme Süresi:

30 dakika

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Arasına yağlı kağıt koyduğunuz etleri tokmakla döverek inceltin. Zeytinyağını kızdırıp kırmızı biberi, soğanı, kerevizi ve sarmısağı karıştırarak kavurun. Suyuyla birilikte domatesi, tavuk suyunu, domates salçasını, maydonozu, toz şekeri, kuru reyhanı, tuz ve karabiberi ekleyin. Kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak domates sosunuz koyulaşana kadar pişirin. Yumurtayı çırpın. Pirzolaları önce una, sonra yumurtaya ardından ufalanmış ekmeğe batırıp tereyağında bifteklerinizin her iki yüzü de esmerleşene kadar kızartın. Fırını 170°C`de ısıtın. Tepsiye dizdiğiniz bifteklere mozzarella peyniri serpin. Domates sosunu kaşıkla üzerine yayıp en üste Parmesan peynirini serpin. Kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını bifteklerinizin üzerinde gezdirin. Et yumuşayıp peynirler altın rengini alana dek 25 dk. pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.