![]() |
Afyon Usulü Yeşil Fasülye Vol2
* İçindekiler: Yeşil Fasülye Mantar Havuç Soğan Zeytinyağı Yoğurt Pulbiber Tuz Limon Hazırlanışı: Önce fasülyeler temizlenip çapraz ince doğranır. Bu sırada limonlu suda bekletilmiş mantarlar çıkarılıp doğranır ve fasülyelerle beraber haşlanır. Yaklaşık 10-15 dakika kadar. Haşlarken tuz atmayı unutmayın. Soğanlar yarım halka halinde doğranır. Havuçlarda yine çapraz bir şekilde ince ince doğranır. Suyu süzülen fasülye ve mantar karışımı bekletilir. Bu sırada tavaya koyulan zeytinyağı üzerinde soğan ve havuçlar kavrulur. Canlılıklarını yitirdiklerinde haşlanmış mantar ve fasülyeler karışıma dahil edilir ve üzerine tuz atılarak bir süre daha kavrulur. Kavurma işlemine tadına bakarak karar verebilirsiniz. Yumuşak olmalı fasülyeler. Mantar başka bir lezzet kattı bilesiniz. Enson tabağa koyulur ve üzerine benimki gibi bir top yoğurt oturtulur. Afiyetle götürülür. Tadına inanılmaz. Pilavla tadından yenmez. Kaynak: birtabak.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.