![]() |
Ançuez Emesi
Malzemeler: 1 çorba kaşığı zeytinyağına yatırılmış kapari 6 adet zeytinyağına yatırılmış ançuez 1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz 2 çay kaşığı limon suyu 3 adet yumurta 100 gr. tereyağ karabiber tuz Pişirme Süresi: 30 Dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Yumurtaları haşlayın, sarılarını alıp, iyice ezin. Ançuezlerin kılçıklarını ayırıp blender yardımıyla macun kıvamına getirin. Kaparileri havanda iyice dövün. Tereyağını küçük parçalara böldükten sonra, tahta kaşıkla yardımıyla iyice ezip krema kıvamına getirin. Buna tuz, karabiber serpip maydanoz, yumurta sarısı, kapari ve ançuez ilave edin. İyice karıştırıp birbirlerine yedirdikten sonra, 2-3 damla limon suyu damlatın. Bu şekilde hazırladığınız ezmeyi, kanepe ekmeklerine sürüp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.