ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Milföy Lokmaları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256330)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 02:20 PM

Milföy Lokmaları
 

Malzemeler:

2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 adet domates
250 gr. kuşbaşı et
4 adet milföy
1 adet yumurta sarısı
Tuz, karabiber
















Pişirme Süresi:

30 Dakika

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Sıvı yağı kızdırın. Soğanları yemeklik doğrayın. Etle birlikte yağda çevirin.
Pembeleşmeye başladığında küp doğranmış domatesi ekleyin. Kapağını kapatıp, suyunu çekmesini sağlayın. Hazırladığınız harç soğuyunca milföy karelerini dörde bölün. Her karenin ortasına hazırladığınız karışımdan koyun. Köşelerini bohça gibi üzerine katlayın. Yağlanmış teflon ya da cam tepsiye dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp, fırına verin. 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.