ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hoşaf (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256305)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 02:24 PM

Hoşaf
 

* İçindekiler:
Kuru kayısı
Kuru üzüm(çekirdeksiz)
Toz şeker
Su
(1 paket kaysı,yarım paket üzüm,3 sb.toz şeker,4 lt.su)

Hazırlanışı:
Miktarını sizin belirlediğiniz kuru meyveleri temizleyip yıkayın.Şekerini suyunu tencereye koyun,meyvelerini de ekleyin.Hoşaf kaynayınca yüzündeki köpükleri alın,ocağı en kısık hale getirin,meyveler şişip yüzmeye başlayınca pişmiştirler.Şeker ve kıvam kontrolünden sonra soğutun,soğuk tüketin.

Kaynak: birtabak.com


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.