![]() |
Rulo Tavuk Göğsü
* İçindekiler: 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 250 g margarin 1 litre süt, vaniya İÇ MALZEMESİ İÇİN: 3 adet muz ,1 su bardağı iri kıyılmış ( elle parçalanmış) ceviz DIŞ MALZEMESİ İÇİN: 1 veya 2 su bardağı iri rende hindistan cevizi Hazırlanışı: yağ eritilerek un pempeleşinceye kadar kavrulur sütü ilave edilip muhalllebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. şekeri ilave edilip 2- 3 dakika kaynatılır. muhallebiyi biraz beklettikten sonra vanilyası katılıp 15 dakika mikserle çırpılır. standart bir fırın tepsisine her tarafına eşit miktarda hindistan cevizi serpilmiş tepsiye dökülür ve her yerine eşit bir şekilde dağıtılır.1 gün buzdalabında dinlendirilir. servis yapılacağı zaman eşit kareler kesilerek içine uzunlamasına kesilmiş muz ve ceviz içi konularak sarılır ve servis yapılır. Kaynak: birtabak.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.