![]() |
Patatesli Somon
Malzemeler: 2 iri boy patates (1/2 cm. kalınlığında halkalar halinde kesilmiş) 8 çorba kaşığı tereyağı (120 gr.) 1/2 kg. somon file (halka kestiğiniz patateslere uygun şekilde 2 1/2 cm. kalınlığında kesilmiş) 4 diş sarmısak 1/2 su bardağı rende kaşar peyniri (100 gr.) 4 çorba kaşığı dereotu Tuz, taze öğütülmüş karabiber 1/3 su bardağı krema (100 ml.) 3 çorba kaşığı maydanoz ve 2 çorba kaşığı dereotu 2 dilim beyaz tost ekmeği (ekmek kızartma makinesinde kızartılmış) Pişirme Süresi: 30 dak. 4 Kişilik Hazırlanışı: Fırını 200 °C`de ısıtın. Patates halkalarını fritözünüzde hafif renk değiştirinceye kadar (170 °C`de 2 dk.) kızartın. Kağıt havluyla yağını alın. Fırın tepsisini tereyağının yarısı ile yağlayın. Tepsiye önce kızarmış patates dilimlerini, sonra parça kesilmiş somon dilimlerini dizin. Üstüne kremanın yarısını ve dereotunu ekleyin. Tekrar patates dilimlerini dizin. Kalan tereyağını, patates dilimlerinin üstüne fındık büyüklüğünde parçalar halinde koyun. Tepsiyi folyoyla kapatıp 15 dk. kadar fırında pişirin. Bu arada tost ekmeklerini, ekmek kızartma makinesinde hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Kızarmış ekmekleri, sarmısak, maydanoz, tuz ve biberle, ekmekler çok küçük parçalar haline gelene kadar robotun ana haznesinde öğütün. Tepsiyi fırından alıp bu karışımı patateslerin üstüne dökün ve üstünü kapatmadan 10-15 dk. kadar, kıtır olana dek pişirin. Fırından çıkmadan birkaç dakika önce kalan kremayı ve kaşar peynirini üstüne dökün. Kaşar peynirleri eriyene kadar fırında tutun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.