![]() |
Fırında Domates
Malzemeler: 6 büyük domates 125 gr. taze mozarella peyniri 2 çorba kaşığı taze fesleğen 175 gr. yumuşak yağlı ezilmiş veya rendelenmiş beyaz peynir Tuz, karabiber 6 tost ekmeği 2 çorba kaşığı sirke (30 ml.) Pişirme Süresi: 30 dak. 6 Kişilik Hazırlanışı: Düz durabilmeleri için domateslerin altından ince bir parça kesin. Küçük bir bıçak veya çay kaşığı yardımıyla domateslerin içini çıkartın. Çıkardığınız içleri süzgeçten geçirin ve sularını süzün. Süzdüğünüz domates suyunu bir kenara ayırın. Tost ekmeklerini yuvarlak veya şekilli bir kalıp kullanarak daireler şeklinde kesin (işlemi bir bıçak yardımıyla da yapabilirsiniz). Şekillendirdiğiniz tost ekmeklerini tost makinesinde kızartın ve sıvı yağla yağladığınız tepsiye dizin. Mozarella peynirini robotta rendeleyin. Kenara ayırdığınız domates suyunun 100 ml`sini fesleğen, beyaz peynir ve rendelenmiş mozarella peyniriyle karıştırın. Tuz ve biber ilave edin ve domatesleri bu karışımla doldurun. İçi doldurulmuş domatesleri tepsiye dizdiğiniz tost ekmeklerinin üzerine yerleştirin ve önceden 180 °C`de ısıttığınız fırında 20 dk. kadar pişirin. Peynir karışımı hafifçe pembeleşip erimeli ve domatesler de çok yumuşak olmayacak şekilde pişmelidir. Fırından aldığınız domateslerin üzerlerine sirke döküp salata yapraklarıyla servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.