![]() |
Kaburga Dolması(Mardin Yöresinin Ve Annemin:))
* İçindekiler: Kuzunun sağ kol tarafından kaburga kısmından pişireceğiniz tencereye göre kasaptan alınır Yine kaburganın içine doldurulacak ve pişme payı da hesaplanacak şekilde pirinç Tuzsuz ve kabuğu soyulmuş badem 100gr.kuşbaşı kuzu eti 1'er çay kaşığı karabiber ve yenibahar tuz biraz salça Hazırlanışı: Kaburganın üzerinde bulunan yağlı kısım zedelenmeden çıkarılır,çıkan kısım çukur tarafa yorgan ipiyle dikilir yalnız bir taraf açık bırakılır oradan iç pilav doldurulacak.Bir tavada kuzu etleri kavrulur,pirinç eklenir kavurmaya devam edilir.İçine badem ve baharatlar konur.Pirinç miktarına göre ,ben 1 ölçüye 1.5 ölçü su koyuyorum.Suyu eklenir pilav pişirilir.Pişen pilav kaburganın açık yerinden doldurulur ve iple açık kısım da dikilir.Kaburganın her tarafı az salçayla ovulur fırın tepsisine yerleştirilerek kızarması beklenir.Kızaran kaburga,büyük bir tencerenin içine konan tuzlu suyun içine alınır ve et pişene kadar ocakta tutulur.tencereye konan suyun kaburganın üzerini geçmesine dikkat edilir.Pişen kaburga parçalanır kemiklerinden ayırdığınız etler iç pilav ve ayrıca yapılan bulgur pilavıyla servis yapılır.Afiyet olsun.. Kaynak: birtabak.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.