![]() |
Fırında Sebzeli Bonfile
Malzemeler: 1 kg. bütün bonfile 1 orta boy soğan (ince kıyılmış) 100 gr. pırasa (ince uzun kıyılmış) 3 diş sarmısak (dövülmüş) 3 diş sarmısak (bütün) 6-7 iri boy mantar, dilimlenmiş (200 gr.) 100 gr. tatlı kırmızıbiber veya közlenmiş kırmızıbiber 2 çorba kaşığı soya sosu 1 çorba kaşığı biberiye 1 çay kaşığı kurutulmuş adaçayı 4 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Pişirme Süresi: 45 dak. 6 Kişilik Hazırlanışı: Temizlenmiş bütün bonfileyi ortasından uzunlamasına keserek ikiye ayırın ve içini açın. Bonfilenin dışına ve iç yüzüne 2 çorba kaşığı zeytinyağını fırçayla iyice sürerek yedirin. Bonfilenin açtığınız iç kısımlarına yarım çorba kaşığı biberiye ve 1 çay kaşığı adaçayını yayarak serpin. 3 diş sarmısağı bonfilenin değişik yerlerine saplayın. Bonfileyi bu halde buzdolabında 1 saat bekletin. Soğan, dövülmüş sarmısak, kırmızı dolmalık biber, pırasa ve mantarı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile soğan ve pırasa iyice ölene kadar sote edin. Soya sosu, tuz ve karabiberi de katarak 2 dk. daha sote edin. Bu karışımı bonfilenin içine koyun. Bonfilenin açılan 2 ucunu üst üste kapatın ve kürdanlarla tutturun. Önceden 175 °C`de ısıttığınız fırında 45 dk. kadar pişirin. Pişmiş bonfileyi kürdanlarını çıkartıp, dilimleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.