ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Gül Reçeli Yapımı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256207)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 02:40 PM

Gül Reçeli Yapımı
 

Sabahleyin erkenden toplanan gül yapraklarının kokusu daha fazla olur. Gül yaprakları saplarından koparılarak 100 gr. tartılır, sonra suya daldırılarak yıkanır. Suyu süzülür ve bir makasla ince ince kesilir, sonra bir kavanoza veya reçel pişirilecek kapaklı tencereye toz şekerle iyice karıştırılarak konur. Karıştırma sırasında gerekli limon tuzu veya limon suyu da ilave edilerek kabın ağızı iyice kapatılır ve sonra serince bir yerde muhafaza edilir.



Şekerli gül yaprakları iki gün bu şekilde bekletilir. Bu süre içinde gül yapraklarının suyu şekeri alır ve sulanır, fakat bu pişirme için kâfi gelmez. Bunun için pişirmeye başlamadan önce güller kavanoza konmuşsa kavanozun şeker kalıntıları iki defada ilave edilerek, 150 şer gramlık su ile yıkanır ve pişme tenceresine dökülür. Eğer güller pişme tenceresinde şekerle karıştırılmışsa 1.5 bardak su dökülerek ateşte kıvamını buluncaya kadar pişirilir. Pişirmenin sonuna doğru hasıl olan köpükler iyice alınır, sonra ocaktan indirilen reçel sıcak sıcak kuru ve temiz kaplara doldurulur. Yukarıdaki tertibe göre yapılan reçel piştikten sonra 1100-1150 gram kalır.


eşitleri


aşılı sertifikalı yerli ve yabancı ceviz fidanı üretimi ve satışı yapm

Meyve Çeşitleri


kendi üretimimiz olan yerli ve yabancı ceviz fidanlarımızı adrese tesl

Etiket Yorumları


kendi üretimimiz olan yerli ve yabancı ceviz fidanlarımızı adrese tesl

Gıda Fiyatlarında Rekor Artış


Gıda fiyatlarındaki artış sürüyor. Şubatta fiyatlar bir önceki aya göre % 2. 2 artış gösterdi.

Zeytinyağında ihracat tartışması


Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, UZZK Başkanı Tan{. }ın, "Dökme ihracat geriliyor, ambalajlı da sorun yok" sözlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti

Kuzgun üretime açılıyor


Kuzgun Barajı Sulama Kanallarında Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus Mykiss) Yetiştiriciliği Projesinin uygulanmasına başlandı.

Sağlıksız gıda üreten, teşhir edilecek


Tarım Bakanlığı, denetimler sonucunda sağlığa zararlı gıda ürettikleri belirlenen firmalar ve ürünlerle ilgili bilgiyi vatandaşa verecek.


Gül Reçeli - Gül Reçeli Nasıl Yapılır


Gül reçeli yaparken;


100 gr. gül,


1 kg. toz şeker,


1 gr. limon tuzu veya 1 limon suyu,


1 .5 bardak su kullanılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.