ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kabak Reçeli Yapımı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256206)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 02:41 PM

Kabak Reçeli Yapımı
 

Kabak Reçeli Yapımında Helvacı kabağının iri, derin dilimli olanı iyidir. Kabuğu soyulmuş veya çekirdeği çıkarılmış kabak dilimleri 4-5 mm. derinlikte kesilir. Bu dilimleri 4 kg. su içinde 250 gr. sönmüş kireç eritilmiş ve durulmuş kireç suyuna konarak 6 saat veya daha fazla bekletilir. Sonra kabaklar duru suda yıkanıp suyu süzüldükten sonra şeker ve sudan yapılmış kaynar şurup içine konarak pişirilir. Reçel kıvamını bulunca limon suyu veya limon tuzu ilave edilerek 1-2 dakika daha kaynatıldıktan sonra ateşten indirilir. Sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurulur.


Kabak reçeli helvacı kabağından yapılır.


Kabak reçeli hazırlanırken;


1 kg. kabak,


1 .5 kg. şeker,


750 gram su,


1 limon suyu veya 1 .5 gram limon tuzu.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.