![]() |
Meyveli Terin
Malzemeler: 1 kutu meyve jölesi (tercihan limon) 2 su bardağı vişne (250 gr.) 2 su bardağı çilek (250 gr.) 2 su bardağı frambuaz (250 gr.) Yarım su bardağına yakın şeker (100 gr.) 10 yaprak taze nane Pişirme Süresi: 30 dak. 8 Kişilik Hazırlanışı: Meyve jölesini paketinin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Meyveleri ayrı ayrı küçük tencerelerde, her tencereye eşit miktarda şeker koyarak pişirin. Meyveli terini hazırlayacağınız dikdörtgen kabın dibine önce vişneleri yayın. Üzerlerine 3-4 yaprak taze nane serin ve hazırladığınız meyve jölesinin üçte birini dökün. Kabınızı buzdolabına koyun ve jölenin sertleşip soğumasını bekleyin. Buzdolabında sertleşmiş jölenin üzerine frambuazları yayın. Tekrar 3-4 yaprak nane serin. Geriye kalan jöle karışımının yarısını ekleyin ve buzdolabında sertleşmesini bekleyin. Meyveli terini dolaptan alın. Sırasıyla çileği, naneleri ve jölenin geri kalan kısmını dökerek, meyveli terini iyice sertleşene kadar (2-3 saat) buzdolabında bekletin. Dilimleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.