![]() |
Sebzeli Kuzu Şiş
Malzemeler: 8 konserve mini mısır 8 arpacık soğan 700 gr. kemiksiz kuzu budu (kuşbaşı doğranmış) 1 orta boy kabak 2 domates 1 su bardağı yoğurt (250 gr.) 2 diş sarmısak 3 defne yaprağı 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı yeni bahar 1 çorba kaşığı kişniş Tuz Pişirme Süresi: 30 dak. 4 Kişilik Hazırlanışı: Yoğurt, sarmısak, defne yaprağı, limon suyu, yenibahar, tuz ve kişnişi bir kâsede karıştırın. Hazırladığınız bu terbiye sosundan 4 çorba kaşığını bir kenara ayırın. Kabakları, uzunlamasına 1/2 cm. kalınlığında kesin. Domatesleri dörde bölün. Arpacık soğanlarını, mini mısırları, kabak ve domates dilimlerini, aralarına birer parça et koyarak dizin. Hazırladığınız şişleri, terbiye sosunun içine yatırın; arada bir çevirerek 2-3 saat bekletin ve ızgarada pişirin. Piştikten sonra tabaklara alın ve ayırdığınız 4 çorba kaşığı sosu üzerlerine dökerek servis yapın. İsterseniz, tabağınızı limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.