![]() |
Balık Omleti
Malzemeler: Yarım kg. kefal (ya da beyaz etli başka bir balık) 1 soğan 1/2 çorba kaşığı tuz 5 dal maydanoz 5 yumurta Pişirme Süresi: 15 Dakika 3 Kişilik Hazırlanışı: Balıkları ayıklayıp yıkadıktan sonra parçalara ayırıp bir tencereye yerleştirin. Balıkların üzerlerini örtecek kadar su koyup soğan ve maydanoz dallarıyla birlikte haşlayın. Su kaynadıktan sonra tuzunu katıp 15 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp balıkları sudan çıkarın. Balıklar soğuduktan sonra deri ve kılçıklarını çıkarıp didikleyerek küçük parçalara ayırın. Diğer tarafta yumurtayı çırpıp balıkla karıştırın. Tavaya bir miktar yağ koyup kızdırın. Hazırladığınız malzemeden tavanızın büyüklüğüne uygun miktarda tavaya dökerek pişirin. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.