![]() |
Poaça Vol 3 - Kapak
* İçindekiler: Kabartma Tozu Tuz Un Kaşar Pul Biber Yoğurt Yumurta Tereyağ 1 Bardak Su Küncü Susam Hazırlanışı: Aynı vol 2 deki poaçayı yapar gibi yapalım. Ancak evde yaş maya kalmadığını son anda farkedip onun yerine kabartma tozuyla yoğurt koyalım. Yoğurma işlemi sonrası 2 beze yapalım. 1. Tepsiye bezelerden birini uzun bir dikdörtgen olarak bastıra bastıra yayalım. Ortasına çizgi halinde diklemesine rendelediğimiz kaşarımızı serpelim. Ve uzun bir rulo olacak şekilde hamuru kapatalım. Kaşar içerisinde kalsın cıvık hamurumuz kapansın. Yuvarlak bir form olsun. Rulomuzun üzeirne yumurta sürelim. Üzerine bolca susam ve ince bir küncü çizgisi çekelim. Verelim fırına. 15 dakika pişsin 200 derecede kafidir. 2. Beze içinde aynı işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Piştiğinde iyice baskın yassı bir hal alacak. Dik çizgilerle keselim. Kahvaltı ve gündüz çay yanında mis. Cillop. Kaynak: birtabak.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.