![]() |
Havuçlu Tatlı
* İçindekiler: 1 kilo iri doğranmış havuç 1 bardak şeker 1 paket petibör bisküi 1 portakal kabuğu rendesi 1 çay kaşığı tarçın 1 kilo süt 1 bardak un 1 bardak şeker 1 poşet krem şanti Hazırlanışı: havuç irice doğranır ve 1 bardak şeker ile ocakta az su ilave edilip pişirilir.soğuyunca çatalla ezilir.içine bisküi kırıklanır.tarçın ve portakal kabuğu ilave edilip iyice karıştırılır.cam tepsiye düzgünce yayılır. üzerine süt, un,şeker ile muhallebi pişirin.iyice soğuyunca toz haldeki şantiyi ilave edin.mikserle 10 dk çırpın ve bu muhallebiyi havuçların üzerine yayın.süslemek için bol hindistan cevizi serpin. AFİYET OLSUN. Kaynak: birtabak.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.