ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çiroz (Uskumru) Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256023)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 12:33 PM

Çiroz (Uskumru) Tarifi
 






Malzemeler :



100 adet uskumru
350 gr mutfak tuzu



Yapılışı :



Balıkların hepsini bir kaba koyup üzerine tuz dökün ve iyice karıştırın. 12 saat böylece bekletin. Daha sonra temizleyip güzelce yıkayın. Sularının süzülmesi için bir süre süzgeçte bekletin. Üçerli ya da dörderli olarak ipe dizip güneşte kurutun. Kurutma sırasında yağmurdan korumanız gerekir. Bir iki hafta sonra çirozlar yenecek kıvama gelecektir.
Uskumru, nisan ve mayıs aylarında kurutmak için uygundur, diğer aylarda arzu ederseniz istavritlede çiroz yapabilirsiniz.

AFIYET OLSUN!


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.