![]() |
Kamelya Çorbası Tarifi
[/b] Malzemeler • 1/2 kg iç bezelye • 2 yemek kaşığı margarin • 2 orta boy soğan • 2 orta boy patates • 1 küçük kereviz veya kurutulmuş kereviz yaprağı • 15 bardak su veya et suyu ( konserve bezelye ise 10 bardak su ) • 2 çorba kaşığı un • 1 limon suyu • 2 yumurta • 1/4 tavuk • 1 kahve fincanı krema • Tuz Tarif Bir tencereye 2 kaşık margarini koyup eritin. İnce doğranmış soğanları katıp hafifçe öldürün. Soğanlar diriliklerini kaybedince küçük küçük doğranmış patates ve kerevizleri katıp 5 dakika sote edin. Bezelyeleri ilave edip 2 dakika daha sote edin. Suyu ve tuzu katıp ağır ateşte 1 saat kaynatın. Konserve bezelye kullanırsanız 20 dakika yeterli olacaktır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.