![]() |
Çikolata Soslu Armut Tarifi
Malzemeler : 4 adet soyulmuş armut 1 limon suyu 1 çaykaşığı vanilya esansı 3 çorbakaşığı tozşeker Çikolatalı sos için : 5 çaykaşığı tereyağ (veya margarin) 175 gram bitter çikolata 4 Kişilik Yapılışı : Armııtları ikiye bölün ve çekirdeklerini temizleyin. Kararmamaları için üzerlerine limon suyu dökün. Vanilya ve şekeri yarım litre suya katın ve şeker eriyene kadar ısıtın. Armutları şekerli suya koyun ve bir taşım kaynattıktan sonra yarım saat soğumaya bırakın. Sosu hazırlamak için, çikolatayı, tereyağ (veya margarin) 6 çorbakaşığı armut suyuyla eritin. Tencerenin altını kapatıp karıştırın. Armutları sostan çıkarın ve servis yapmadan az önce çikolatalı sosu ekleyin. Arzu edilirse göre vanilyalı dondurma da ilave edilebilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.